10 tips voor het beste resultaat uit functioneringsgesprekken

De meeste werkgevers vinden functioneringsgesprekken tijdrovend en niet nodig (“want, we spreken elkaar al elke dag”). Of ze weten niet zo goed wat ze ermee aan moeten. Welke vragen stel je? Hoe bespreek je moeilijke zaken? En straks gaat je medewerker nog om loonsverhoging vragen…

Toch zijn functioneringsgesprekken heel waardevol, mits je ze goed voorbereidt en de juiste vragen stelt. Dan geven deze gesprekken inzicht in wat er bij je medewerkers speelt en wat hij belangrijk vindt, zowel op de werkvloer als thuis.

Medewerkers hebben vaak ook goede ideeën voor verbeteringen. En op deze manier kan je afspraken met elkaar maken en vastleggen.

Medewerkers hebben behoefte aan duidelijkheid en aandacht. Zodra dat er is, zijn medewerkers meer gemotiveerd om het werk te doen en meer betrokken bij het bedrijf. Deze hogere betrokkenheid leidt tot minder verzuim, meer inzet en dus een beter resultaat. Een win-win-situatie, zowel voor jou als werkgever als voor je werknemers.

Om het voeren van functioneringsgesprekken makkelijker te maken, hebben we 10 tips voor je op een rijtje gezet. Met deze tips haal je optimaal resultaat uit je functioneringsgesprekken.

Vul het formulier hieronder in en je ontvangt de tips direct in je mailbox.